Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Har du et kæledyr, det værende hund, kat, marsvin eller kanin, er det din pligt som ejer, at dyret er raskt, får det rigtige at spise og regelmæssigt bliver luftet. Du kan i værste fald blive straffet ved domstolene, såfremt du er skyldig i vanrøgt. Er man ikke opgaven voksen, skal man simpelthen ikke holde dyr. Heldigvis er langt de fleste danskere dog modne nok til at passe og pleje deres kæledyr, så de får et godt og langt liv. I dette blogindlæg finder du nogle grundlæggende tips til, hvad du som eksempelvis hunde- eller katteejer bør have styr på.

Katten kan også blive syg

Bliver du syg, besøger du din praktiserende læge. Er det katten, den er gal med, bør du følge – næsten – samme fremgangsmåde. Hunde og katte kan, som alle andre levende organismer, blive syge. Det kan være svært for den almindelige dansker at gennemskue, hvad deres kat/hund fejler, og netop derfor bør du kontakte en dyreklinik, hvis dit kæledyr opfører sig anderledes, end det plejer.

Oftest er du nødsaget til at tage ”patienten” med en tur på dyreklinikken, så de kan gå dit kæledyr efter i sømmene. En kompetent dyreklink, som eksempelvis Raskedyr.dk, vil hurtigt kunne lokalisere årsagen til sygdommen og komme med forslag til en helbredelse, så Fido eller Misser snart kommer på benene igen.

Uden mad og drikke duer hunden ikke

Man bliver, hvad man spiser – dette gamle ordsprog gælder så sandelig også for vores kæledyr. Det kan godt være, at jeres Labrador tigger ved bordet og hurtigt lapper resterne fra stegt flæsk og persillesovs i sig, men det er sjældent nogen god ide at bruge hunden som skraldespand. Du ender med en kuglerund skødehund, der knapt nok kan lette benet for at tisse, før den pruster af udmattelse.

Køb i stedet rigeligt med ”rigtigt” hundefoder og kattemad, der er rigt på nærende vitaminer og mineraler, som aktive dyr i høj grad har brug for. Der findes et væld af butikker på nettet, hvor du kan finde alt til hunde og katte, herunder både foder, godbidder og legetøj. Du kan således samle dine køb ét sted og spare turen til adskillige forhandlere. Se eksempelvis dyrenesnetto.dk, der virkelig må siges at have alt til hunde og katte, deraf også sidste halvdel af navnet.

Gør din pligt som dyreejer – det er din opgave at passe på dem og sikre dem nærende måltider.