Dine børn har brug for en god og nærende madpakke, så de har energi til hele deres dag. Men hvad er en god madpakke egentlig? Det kommer for det første an på, hvad dit barn kan lide. Det er en god ide at spørge (hvis du ikke i forvejen ved) hvad dit barn gerne vil have med. På den måde er du sikker på, at du pakker noget, som bliver spist. Det kan være en god ide at købe en hel masse af de ting, som du ved er gode til madpakken. Du kan jo eventuelt bruge en vakuumpakker og bagefter putte det i fryseren. Så har du altid noget, du kan finde frem til madpakken.

Undgå kedelig madpakke

Hvis du giver dit barn en halv-kedelig madpakke med, er der en stor chance for, at den ikke bliver spist. Derfor er det altså vigtigt at du smører en madpakke, som du ved at dit barn vil kunne lide, og synes er spændende. Du kan prøve at lave en varieret madpakke med mange forskellige små ting i. Det kan både være kiks, frugt, rosiner og brød. På den måde er madpakken mere varieret og spændende for dit barn.

Gør madpakken sjov

En madpakke kan hurtigt blive kedelig, uanset hvad man pakker i den. Derfor er det en mulighed er gøre den sjov på andre måder – du kan prøve at skære maden i forskellige former. Det kan du både gøre med en kniv, men også en udstikker. Måske nogle agurkeskiver i stjerneform eller noget helt andet? Du kan også lave en lille seddel til at følge med madpakken. Der kan du skrive ”god dag”, eller hvad du nu skulle have lyst til. På den måde bliver madpakken sjov og spændende, både for dit barn at spise, men også for dig at lave.