Ledelsen på min arbejdsplads har besluttet, at vi skal have en ny webshop-løsning på arbejdet i stedet for den, vi har nu. Jeg glæder mig, men samtidig er jeg også lidt nervøs. Man hører jo så meget om, hvordan teknologi kan forstyrre arbejdspladsen og skabe flere problemer, end den løser.

En forældet løsning

Vores nuværende e-handelsløsning er forældet og giver os problemer på daglig basis. Webshoppen er blevet udvidet en del i løbet af de seneste år, og det er lidt som om, at den ikke rigtigt har kunnet følge med. Derfor har ledelsen besluttet, at det er på tide at skifte den ud med en mere moderne og skræddersyet løsning, der bedre imødekommer vores behov.

Jeg er helt enig i, at den nuværende e-handelsløsning ikke er optimal og skal pensioneres. Alligevel kan jeg godt blive nervøs for, at det nye system kommer til at volde problemer. Det bliver sandsynligvis meget anderledes end det gamle, og jeg er bange for, at det tager mig lang tid at lære at bruge ordentligt. Desuden er der også en risiko for, at løsningen ikke bliver lige så god som forventet.

Ekspertrådgivning

Jeg må dog indrømme, at det indtil videre tegner godt. Udviklingen af webshoppen kommer til at foregå i samarbejde med en virksomhed, der har stor erfaring med at udvikle skalerbare e-handelsløsninger, som passer til den enkelte virksomhed. Vi kommer til at få en Magento webshop, og så vidt jeg har kunnet læse mig frem til, er det en af de mest populære og pålidelige e-handelsløsninger.

Derfor har jeg valgt at stole på processen. Ledelsens viden om vores arbejdsgange og målsætninger kombineret med udviklernes erfaring og agile metoder resulterer forhåbentligt i en webshop, der imødekommer vores krav og behov. Og selvfølgelig bliver det anderledes, men det er også vigtigt at være åben over for forandringer, og det vil jeg gøre mit bedste for at være.